تکنیک ها و نکات مربوط به تست ریدینگ آیلتس
در تست خواندن آزمون آیلتس هدف پاسخ دادن به سوالات داده شده است. بنابراین، لزومی وجود ندارد که شما تمام متن های داده شده را خوانده و متوجه بشوید. همچنین به دلیل محدودیت زمان انجام چنین کاری همیشه منطقی به نظر نمی آید .همین که بتوانید با توجه به متن سوالات را پاسخ دهید کافی است.
بهتر است هر کدام از بخش های ریدینگ را با خواندن عنوان ها و زیر عنوان های متن و خواندن تعدادی از خطوط اول متن شروع کنیم تا اولا یک آگاهی کلی راجع به متن پیدا کنیم و همینطور ممکن است تعدادی از سوالات را فقط با سریع خواندن عنوان ها و یا خطوط ابتدایی متن بتوانیم پاسخ بدهیم.
بعد از خواندن عنوان ها و اولین خطوط متن، به سراغ سوالات میرویم. همانطور که در صفحه انواع سوالات ریدینگ توضیح داده شد، سوالات تست ریدینگ به شکل های مختلفی از جمله جای خالی، چند گزینه، انطباق و ... پرسیده میشوند. برای هر کدام از این نوع سوالات روش های پاسخ دهی خاصی وجود دارند که به شما کمک می کنند سریع تر پاسخ های درست را پیدا کنید.
سوالاتی که جزئیات متن را می خواهند و پاسخ آنها به ترتیب در متن آمده است:
1. Sentence Completion/Short Answer Question: برای پاسخ به سوالات جای خالی اولین نکته ای که باید به خاطر بسپارید محدوده ی تعداد کلمات قابل استفاده داده شده توسط سوال است که معمولا با عباراتی مشابه زیر آن را مشخص می کنند.
write ONE WORD ONLY: فقط یک کلمه باید بنویسید.
write ONE WORD AND/OR A NUMBER: پاسخ یک کلمه، یک کلمه و یک عدد، یا یک عدد می باشد.
write NO MORE THAN TWO WORDS: بیشتر از دو کلمه ننویسید. پاسخ یک کلمه یا دو کلمه می باشد.
یکی از بهترین راه ها برای پاسخ دهی به این نوع سوالات این است که نگاهی کلی به تمام سوالات انداخته و زیر کلمات کلیدی آن و کلماتی که به نظر می آید قابل تغییر نیستند و هم معنی ندارند را خط بکشید. سپس به متن مراجعه کرده و با خواندن سریع یا skimming سعی میکنیم کلمات کلیدی یا مشابه آنها را پیدا کنیم. به این ترتیب میتوانیم سوال دارای آن کلمه کلیدی را با خواندن متن حول آن پاسخ بدهیم. به خاطر داشته باشید که پاسخ سوالات این بخش به ترتیب در متن آمده است، پس پاسخ دهی به بقیه سوالات آسان تر می شود.
2. Summary Completion: کلیات این نوع سوال مشابه با نوع سوال قبلی می باشد، بنابراین نحوه پاسخ دهی نیز به همان شکل است. تنها تفاوت این است که در sentence completion سوالات در خطوط جداگانه هستند اما در این نوع سوال شما باید چند خط از خلاصه بخشی از متن را کامل کنید.
3. Table/Flow Chart/ Diagram: پاسخ دهی به جاهای خالی جدول، فلوچارت و دیاگرام کاملا مشابه نوع سوالات قبلی است.
4. True/False/Not Given or Yes/No/Not Given: تکنیک پاسخ دهی به این نوع سوال نیز مشابه دو حالت قبلی می باشد. ابتدا تمام سوالات را خوانده و سعی کنید کلمات کلیدی را پیدا کنید. همچنین مثل دو مدل سوال قبلی پاسخ این سوالات به ترتیب داخل متن آمده است. در صورتی که با توجه به متن یک عبارت درست می باشد، پاسخ TRUE یا YES است. در صورتی که عبارت مورد نظر مخالف چیزی باشد که در متن آمده است، پاسخ FALSE یا NO می باشد. نهایتا در صورتی که اطلاعات کافی برای مشخص شدن درستی یا نادرستی یک گزاره در متن وجود نداشت، پاسخ NOT GIVEN می باشد.
5. Multiple Choice: برای پاسخ دادن به سوالات چند گزینه ای (معمولا 4)، ابتدا به این نکته توجه کنید که معمولا 2 گزینه از بین 4 گزینه خیلی از جواب دور می باشند. بنابراین تکنیک پاسخ دهی در این نوع سوالات تکنیک حذف گزینه های نادرست می باشد. همچنین برای پیدا کردن بخشی از متن که پاسخ سوالات در آن است نیز از تکنیک مشابه نوع سوالات قبلی استفاده کنید. پاسخ سوالات چند گزینه ای نیز همیشه در متن پشت سر هم آمده است. در موارد بسیار معدودی در آزمون مشاهده شده که پاسخ سوالات چند گزینه ای به صورت پراکنده در متن آمده اند.
در اینجا باید این نکته را یاد آور شویم که تست ریدینگ در آزمون های آیلتس جنرال و آکادمیک مقداری متفاوت می باشد. در آزمون آکادمیک شما در هر سه بخش آزمون یک متن علمی دارید که باید به 13 یا 14 سوال با توجه به آن پاسخ دهید. در آزمون جنرال فقط متن بخش سوم تست به این شکل می باشد. نوع همه ی این 13 یا 14 سوال در یک بخش یکسان نیست و ممکن است به 2 یا 3 نوع سوال تقسیم شوند. بهتر است برای پاسخ دهی به آنها ابتدا از نوع سوالاتی شروع کنید که از جزئیات متن می پرسند (نوع سوالاتی که در بالا گفته شد). به این ترتیب شما بخش زیادی از متن را برای پاسخ دادن به این سوالات خوانده اید. سپس میتوانید نوع سوالات کلی تر را راحت تر پاسخ دهید.
سوالاتی که نیاز به اطلاعات کلی تری راجع به متن دارند و پاسخ آنها در متن به ترتیب نیامده است:
1. Matching Headings: در این سوال شما باید عنوان پاراگراف های داخل متن را از بین تعدادی گزینه مشخص کنید. چون این سوال معمولا در آزمون آکادمیک یا متن آخر آزمون جنرال می آید، شما قبل از پاسخ دادن به آن بهتر است سوالات Detail یا جزئیاتی را پاسخ دهید. سپس به دلیل اینکه شما بخشی هایی از متن را خوانده اید، میتوانید تعدادی از عنوان ها را بدون خواندن کامل پاراگراف ها به آنها ربط دهید. برای بقیه پاراگراف ها، بهتر است ابتدا از کوتاه ترین پاراگراف شروع کرده و عنوان آن را مشخص کنید. سپس به پاراگراف کوتاه بعدی بروید. به این ترتیب سرعت و دقت شما در پاسخ دهی به این سوالات افزایش پیدا میکند.
2. Matching Information: این نوع سوال ممکن است در هر کدام از بخش های آزمون های جنرال یا آکادمیک آمده باشند. تعدادی جمله دارید که هر کدام (یا بیشتر از یکی از آنها) به یکی از پاراگراف های متن مربوط می شود و شما باید مشخص کنید که به کدام پاراگراف مربوط هستند. قبل از پاسخ به این نوع سوالات ابتدا به این توجه کنید که جمله زیر در سوال آورده شده است یا خیر.
NB You may use any letter more than once
این جمله به این معنی است که ممکن است یک پاراگراف پاسخ دو سوال باشد. همچنین ممکن است یکی از پاراگراف ها پاسخ هیچ یک از سوالات نباشد. در صورتی که سوال NB نداشت یعنی هر پاراگراف فقط مربوط به یکی از جملات داده شده می باشد.
برای پاسخ به این نوع سوال نیز مثل نوع سوال قبلی، ابتدا همه سوالات را خوانده و سپس از کوتاه ترین پاراگراف شروع کنید و آن را با جمله متناسب آن ربط دهید.
3. List Selection: این نوع سوال نیز معمولا در متن های آزمون آکادمیک یا متن آخر آزمون جنرال داده می شود. شما باید تعدادی جمله را به یک لیست از کلمات یا اسم اشخاص وصل کنید. برای پاسخ این سوال نیز چون ابتدا شما سوالات detail را پاسخ داده اید، احتمالا میتوانید تعدادی از آنها را به سرعت پیدا کنید. برای سوالاتی که نتوانستید پاسخ را پیدا کنید، باید با یک نگاه کلی به متن به دنبال کلمات و اسم ها بگردید. سپس پاسخ سوالات را با خواندن متن حول آنها پیدا کنید. متن مربوط به یک کلمه یا شخص را بخوانید و ببینید با کدام یک از جملات داده شده تطابق دارد.
4. Choosing a title: در موارد بسیار معدودی دیده شده که این نوع سوال در آزمون داده شود و از شما میخواهد برای کل یک متن یک عنوان انتخاب کنید و معمولا گزینه های آن نزدیک به هم می باشند. پاسخ دادن به این سوال را باید به آخر موکول کنید. در صورتی که بعد از پاسخ دادن به سایر سوالات جزئی و کلی توانستید اطلاعات کلی متن را داشته باشید میتوانید پاسخ را انتخاب کنید. در غیر این صورت در صورتی که زمان کافی دارید باید کل متن را یک بار از ابتدا تا انتها بخوانید. اگر هم زمان کافی ندارید پاسخ را به صورت شانسی انتخاب کنید، چون سوالات آزمون آیلتس نمره منفی ندارند و این سوال با وجود زمان بر بودن تنها به اندازه یک نمره از 40 نمره شما در ریدینگ ارزش دارد.