تکنیک ها و نکات مربوط به تست اسپیکینگ آیلتس
ابتدا باید بدانیم که ارزیابی اسپیکینگ توسط ممتحن به چه شکلی انجام می شود. اگزمینرها (افراد ممتحن) چهار شاخص اصلی برای ارزیابی مهارت اسپیکینگ شما دارند.
1. Fluency and Coherence: میزان روان سخن گفتن و انسجام کلام داوطلب. برای اینکه نمره بالایی در این شاخص بگیرید چه نکاتی مهم هستند؟ توانایی حرف زدن شما با کمترین مکث ها برای فکر کردن و پیدا کردن کلمات یا ساختارها، برای مدت طولانی بدون از دست دادن ارتباط معنایی کلام، خودداری از تکرار حرف های قبلی یا اصلاح کردن کلمات یا جملات و اینکه بتوانید با استفاده از کلامت ربط یا معنا حرف های خود را به خوبی به هم ربط دهید.
2. Lexical Resource: دامنه لغاتی که شما بلد هستید. این شاخص در واقع مشخص میکند که شما چقدر کلمه انگلیسی بلد هستید و تا چه حدی میتوانید آنها را درست و در جای مناسبش استفاده کنید. چقدر توانایی دارید که از کلمات هم معنی استفاده کنید یا از کلماتی که معمولا با هم ترکیب می شوند (collocation) به شکل مناسبی استفاده کنید.
3. Grammatical Range and Accuracy: توانایی شما در استفاده از انواع ساختارهای ساده، مرکب و پیچیده در جای مناسب و به شکل صحیح برای انتقال مفاهیم و داشتن کمترین اشتباهات ممکن در استفاده از گرامر، نکات مربوط به این شاخص هستند.
4. Pronunciation: تلفظ درست. توانایی داوطلب در تلفظ صحیح کلمات و جملات و همچنین انتخاب درست استرس در آنها، تاثیر خیلی کم زبان اول بر تلفظها و قابل فهم بودن از نکات مهم این شاخص هستند.
توصیه های کلی مربوط به اسپیکینگ:
1. با اعتماد به نفس کامل و روی خوش وارد اتاق امتحان شوید و سعی کنید برخورد خوبی نسبت به ممتحن داشته باشید.
2. معمولا به اگزمینرها توصیه می شود که سعی کنند با لبخند زدن و ساده گرفتن فضا را با آرامی شروع کنند. همچنین سوالات اول امتحان سوالات ساده ای درباره شما و زندگی خودتان هست تا استرس شما کمتر شود. پس به هیچ وجه اجازه ندهید ترس و استرس وارد شما شود. فقط با نفس عمیق کشیدن آرامش خودتان را حفظ کنید و به سوالات با دانش خودتان پاسخ بدهید.
3. بهترین راه این است که در زمان امتحان به تمام دانسته های خود اعتماد کنید و از آنها به بهترین شکل استفاده کنید. اجازه ندهید که شک و شبهه باعث شود حرف های خود را مجدد تکرار کنید یا خودتان را اصلاح کنید. اشتباهات کوچک شما قابل چشم پوشی هستند اما تکرار و اصلاح باعث میشود نمره شما کاهش قابل توجهی داشته باشد.
4. با استفاده از کلمات و ساختارهایی که بلد هستید فقط پاسخ سوالات را بدهید و از موضوع دور نشوید. همچنین از پاسخ های یک یا دو کلمه ای و یا پاسخ های خیلی بلند پرهیز کنید.
5. در بخش دوم آزمون اسپیکینگ شما باید راجع به یک موضوع مشخص 2 دقیقه صحبت کنید. پیش از آن یک دقیقه فرصت دارید تا درباره موضوع داده شده نت برداری کنید. حتما نت برداری را انجام دهید تا حرفهای شما انسجام بیشتری داشته باشد. سپس سعی کنید حرف های خود را تا جایی ادامه دهید که ممتحن شما را متوقف کند. همچنین توجه کنید که در این بخش سوالی که به شما داده شده معمولا چهار سوال برای راهنمایی شما نوشته شده است. این جملات فقط برای این هستند که به شما کمک کنند تا بتوانید حرف خودتان را شروع کرده یا ادامه بدهید. اما اجباری نیست که شما حتما به جمله ها یا سوالات داده شده پاسخ بدهید. در صورتی که سخن شما به سمت مرتبط دیگری کشیده شد آن را ادامه دهید تا نمره بهتری از نظر انسجام و روانی سخن بگیرید.